Studiul geotehnic este unul important, atunci când se dorește construirea unui imobil.

Scopul pentru care acesta este realizat este pentru a descoperi și analiza capacitatea solului de a susține construcțiile respective. Astfel, se caută informații precum:

 • Adâncimea maximă de îngheț;
 • Structura solului în adâncime;
 • Permeabilitatea acestuia;
 • Compoziția și incluziunile;
 • Adâncimea pânzei freatice;
 • Stabilitatea solului;
 • Riscul pentru o alunecare de teren.

Ce este studiul geotehnic?

Prin definiție, studiul geotehnic reprezintă procesul ce cuprinde informațiile despre structura solului pe care va fi ridicată o construcție. Așa cum am amintit anterior, aceste date sunt definitorii pentru tipul de construcție, iar deținerea lor este importantă, pentru că durata de viață a proiectelor va fi dată chiar de calitatea solului.

ECO GEODRUM

Cum se realizează exact studiul geotehnic?

Pentru realizarea acestui studiu, utilajele folosite, atât de Eco Geodrum, cât și de alte companii autorizate, vor fi:

 • Utilaje performante, care vor realiza foraje. Utilajele deținute de compania noastră pot atinge o adâncime de 100m și un diametru de 152mm;
 • Dispozitive de măsurare inclinometrice;
 • Dispozitive de măsurare automate piezometrice (DIVER);
 • Echipamente pentru efectuarea testelor de tip DPH, DPSH, CPT, CPTU, ERI.

Forajele se vor executa în carotaj continuu, cu testare SPT în foraj, precum și cu o capacitate de prelevare a probelor tulburate sau netulburate, cu ajutorul prelevatoarelor de tip: Shelby, Mazier, Liner, Dennison.

ECOGEODRUM-STUDIU-GEOTEHNIC

Ce informații trebuie să furnizați companiei care va realiza studiul geotehnic?

Pentru a obține rezultatele necesare, trebuie să aveți atenția îndreptată către oferirea detaliilor clare, acestea referindu-se, concret, la înclinația terenului, locul unde va fi construit ceea ce se dorește, suprafața care va fi acoperită de construcție.

Este important studiul geotehnic?

Atunci când se decide construirea unui anumit imobil, acest studiu are capacitatea de a oferi „acordul” pentru construire. De ce spunem asta?

Ei bine, trebuie să știți că, în lipsa acestuia, autorizațiile de construcție nu vor fi acceptate, iar, în final, construirea oricărui tip de proiect va fi complet ilegală.

Instalarea, în primă fază, a tuturor sistemelor necesare dotării construcțiilor cu energie electrică, sistem sanitar ș.a.m.d, va fi determinată în totalitate de rezultatul oferit de studiu geotehnic, iar numărul de foraje necesare va oferi informațiile necesare, referitoare la sistemele de drenaj, la fosa septică etc.

Tocmai de aceea, studiul geotehnic are o importanță ridicată, reușind să dicteze viitorul unei construcții, precum și starea acesteia.

Despre noi

Suntem o companie privată fondată în anul 2016, iar de la înfiinţare, ne-am remarcat prin profesionalism, calitate şi performanţă în serviciile pe care le prestăm, şi anume: proiectare,investigaţii de teren şi elaborare de documentaţii şi studii în domeniile geotehnică, protecția mediului şi decontaminare pentru lucrări mari de infrastructură şi de explorare/exploatare de resurse naturale. Apelează la noi pentru elaborarea documentației necesare proiectelor tale.